top of page

Fysiurgisk terapi til hunde

Fysiurgisk terapi dækker over en bred vifte af fysioterapeutiske teknikker, som vi bruger til at afbalancere og hjælpe din hund; massage, ledmobilisering, kranio sakral terapi mm.

Vi tilbyder ligeledes fysiurgisk genoptræning som vi tilrettelægger til netop din hund, og træningsøvelser som har til formål at bedre hundens krop i den ene eller anden forstand.

Vi tager udgangspunkt i netop din hund, og arbejder udelukkende på hundens præmisser. Det betyder også at vi ikke altid benytter alle ovennævnte teknikker, men tilpasser fysioterapien så din hund får mest ud af det. 

OBS: Vi igangsætter ikke fysioterapi på skader (herunder haltheder), som ikke er udredt af dyrlægen først, og vi stiller ikke diagnoser.

! Booking sker på hundecenterlykke@outlook.dk eller på 50 30 93 28 (i tlf åbningstiden) !

IMG20220125125858.jpg
319052578_1394463241084926_4538959215196934938_n.jpg

Hvorfor?

Hvad er det godt for?

Hundefysioterapi har rigtig mange fordele. Kort fortalt, er fysioterapi til nøjagtig ligeså effektivt og vigtigt for hunde som det er for mennesker. Vi kan afhjælpe rigtig mange fysiske gener, nedsætte smerter, øge ledbevægelse og meget mere. Derudover udspringer rigtig mange hundes adfærdsmæssige problemer fra fysiske gener.

 

Trin for trin

Hvad skal der ske?

Første konsultation: 

Første konsultation foregår fortrinsvist i vores klinik udenfor Nibe, men kan i særlige tilfælde foregå i dit hjem. Denne konsultation tager cirka 45 minutter. 

 

Først taler vi om de udfordringer, der måtte være. Dernæst observerer vi hundens adfærd - i nogle tilfælde gennem forskellige øvelser. Herefter gennemgår vi løsningsmodeller i både teori og praksis, og træner sammen din hund. 

I nogle tilfælde anbefaler vi supplementer i form af enten kosttilskud, Bachs blomsterremedier, en tur til dyrlægen eller andet såfremt der er basis for dette. 

Efterfølgende konsultationer:

Efterfølgende konsultationer foregår fortrinsvist i vores klinik udenfor Nibe, men kan i særlige tilfælde foregå i dit hjem. Den konsultation tager mellem 30 og 40 minutter. 

Kranio sakral terapi:

Hvis du booker Kranio sakral terapi til din hund, foregår det som udgangspunkt i klinikken udenfor Nibe, men kan I særlige tilfælde også foregå i dit hjem. Der sættes cirka en halv time af til terapien.

KST er en blid og smertefri terapiform, hvor vi primært påvirker kranieknogler og korsben. Det er en meget effektiv terapiform, som kan afhjælpe og afbalancere alt fra problematikker i bevægeapparatet og led til muskelspændinger, balanceproblemer og problematikker i knogler og muskler. Derudover kan KST nedsætte stressniveau. 

Wellness:

En wellnessmassage er en 30 minutters forkælelse til din hund. Det foregår i klinikken eller hjemme hos dig. For ultimativ nydelse og ro bruges aromaterapi, primært med lavendelolie. Først mærker jeg hunden igennem, og afgør hvor i hundens overfladiske struktur der er spændinger eller ubalance. Derefter følger en lille halv times nydelse til din hund, idet jeg bruger forskellige massageteknikker, kranio sakral terapi samt akupressur for at afbalancere din hund. 

bottom of page