top of page

Fysiurgisk terapi til hunde

Fysiurgisk terapi dækker over en bred vifte af fysioterapeutiske teknikker, som vi bruger til at afbalancere og hjælpe din hund; massage, ledmobilisering, kranio sakral terapi mm.

 

Vi tilbyder også fysiurgisk genoptræning som vi tilrettelægger til netop din hund, fx efter en skade eller en operation. Vi tilbyder ligeledes vægttabsforløb og styrketræning til hunde.

Vi tager udgangspunkt i netop din hund, og arbejder udelukkende på hundens præmisser. Det betyder også at vi ikke altid benytter alle ovennævnte teknikker, men tilpasser fysioterapien så din hund får mest ud af det. ​

IMG20220125125858.jpg
319052578_1394463241084926_4538959215196934938_n.jpg

Hvorfor?

Hvad er det godt for?

Fysiurgisk terapi har rigtig mange fordele. Kort fortalt, er fysioterapi nøjagtig ligeså effektivt og vigtigt for hunde som det er for mennesker. Vi kan afhjælpe rigtig mange fysiske gener, nedsætte smerter, øge ledbevægelse og meget mere. Derudover udspringer rigtig mange hundes adfærdsmæssige problemer fra fysiske gener.​​

Trin for trin

Hvad skal der ske?

Første konsultation: 

Første konsultation foregår fortrinsvist i vores lokaler på Ll. algade 11 i Nibe, men kan i særlige tilfælde foregå i dit hjem. Denne konsultation tager cirka 60 minutter. 

 

Først taler vi om de udfordringer, der eventuelt måtte være. Dernæst observeres hunden - oftes gennem en ganganalyse eller forskellige øvelser. 

​Herefter begynder arbejdet med hunden gennem en lang række af fysiurgiske teknikker og afbalancering; massage, kranio sakral terapi, ledmobilisering, zoneterapi, akupressur, udstrækning mm.

Afslutningsvist får I en række øvelser med hjem, hvis det er relevant, som I kan lave med hunden for at afbalancere den yderligere.

Efterfølgende konsultationer:

Efterfølgende konsultationer foregår fortrinsvist i vores lokaler i Nibe, men kan i særlige tilfælde foregå i dit hjem. Denne konsultation tager mellem 40 og 45 minutter. 

Kranio sakral terapi og massage

Kranio sakral terapi (KST) og massage kan bookes alene som afslappende wellness til din hund.

Der sættes cirka en halv time af.

KST er en blid og smertefri terapiform, hvor vi primært påvirker kranieknogler og korsben. Det er en meget effektiv terapiform, som kan afhjælpe og afbalancere alt fra problematikker i bevægeapparatet og led til muskelspændinger, balanceproblemer og problematikker i knogler og muskler. Derudover kan KST nedsætte stressniveau. 

Massage er en afspændingsform, hvor der bruges forskellige fysiurgiske massageteknikker til at afspænde og blødgøre muskler og blødvæv. Massage kan ligeledes virke nedstressende.​

bottom of page